Om vores dragt og bælte


Sim Uu adskiller sig en smule fra andre Taekwondo foreninger i og med at der bæres blå dragter for Sabumnimgrad og op, samt ved 7 Dan får man et specielt bælte. Læs mere om dette nedenunder:

De blå dragter:
Blå er Moo Duk Kwan’s farve.
Stormester Ko Tai Jeong’s mester, Stormester Hong Jong Soo trænede i en blå overdel og for at ære sin mester, vil stormester Ko gerne at vi også træner i de blå overdele. Samtidig er det en skillelinje mellem elevgraderne og mestergraderne, fra 4. dan og opefter – så det er synligt hvem der bærer mestergraden.

Grandmaster Ko ønsker at disse dragter bæres såvel ved træning som ved instruktion og altid i Sim Uu regi.

Midnatsblå bælte med rød stribe:
Dette specielle bælte, har stormester Ko valgt at give til Stormestrene i Sim Uu (fra 7. dan og opefter), igen en skillelinje mellem mestrene og stormestrene.
Symbolikken i bæltet skal ses som Um og Yang – hård indeni og blød udenpå – at finde harmonien i de modsatte kræfter. Bærerne af bæltet er kommet så langt som muligt i at finde harmonien og freden i Moo Duk Kwans filosofi.

Den blå og røde farve går igen i vores logo, hvor den blå farve symboliserer universet og den røde farve hjertet, det tætte, venskabet. Igen dualismen mellem det store uoverskuelige og det mest tæt på os.