Om mester Ko


Sabumnim Ko er født i byen Kunsan i Sydkorea, ca. 250 km fra Seoul, hvor han blev født den 24 juli 1948. I de første 10 leveår boede Sabumnim Ko i byen Kunsan og flyttede, så med sin familie til Seoul hvor han færdiggjorde grundskolen og gymnasiet.

I 1959 startede Sabumnim Ko med at dyrke Judo og fulgte denne interesse i et år. Ved årets udrindelse fik Sabumnim Ko så lyst til at dyrke Taekwondo og startede således med dette i begyndelsen af 1960.

Sabumnim Ko fik hurtigt vist sin Mester Hong, at Taekwondo var hans Stil og han var en meget flittig elev og han blev koreansk mester i 1969.

I 1970 modtog Sabumnim Ko indkaldelsen til det koreanske militær og befandt sig i militær tjeneste i årene fra 1970 – 1973.
I året forinden, i 1969, havde Sabumnim Ko opsøgt et tempel i bjergene nord for Seoul og efter sin værnepligt vekslede hans liv mellem at være i Seoul og dyrke/undervise Taekwondo og så at være i Tempel og træne i meditation samt kampkunst af forskellig art.

I 1980 startede Sabumnim Ko en helt ny tilværelse, idet han kom til Danmark hvor han det første år bosatte sig i Fredericia, men flyttede sidenhen til København. Perioden fra 1980 – 1998 bød på nye udfordringer idet Sabumnim Ko i denne tid var ansat som Landsholdstræner for det danske Taekwondo landshold. En del år senere blev Sabumnim Ko tilbudt et nyt job som instruktør/underviser på Bosei Idrætshøjskole ved Præstø, hvor han var ansat fra 2009 til 2018, hvor han gik på pension. Han fortsatte med at bo i en lærerbolig på Bosei indtil januar 2020, hvor han flyttede til Esbjerg.